Inför varje säsong kommer ofta längtan efter något nytt i hemmet. Men att byta ut dina möbler varje gång som det kommer en ny trend kostar en hel del pengar. Därför är det både enklare och billigare att istället variera din väggkonst.

Har du redan en tavelvägg kan du dessutom enkelt ge den ett nytt uttryck genom att byta ut motiven. Tidningen Elle tipsar om att du kan skapa samspel i dina bilder genom att välja två eller tre färgkombinationer i dina tavlor. Varierar du storleken på dina affischer bidrar det också till att skapa en intressant design på din vägg.

Sätt din egen prägel

Posters är också ett bra sätt att skapa en personlig stämning i hemmet eftersom det finns många olika stilar att välja mellan. Du kanske dras till fotokonst, abstrakta bilder eller skira akvareller. På nätet kan du lätt hitta något spännande som passar din smak.

Konsthandlarna Anna Lukins och Helena Carlberg berättar för Damernas Värld att konsten gärna får kännas hjärtlig och inspirerande istället för dyr och krånglig. Välj något lekfullt som känns rätt för dig. Annas och Helenas knep för att skapa ett intressant blickfång är att inte hänga din tavla mitt över soffan. En poster som sitter lite åt sidan kan alltså göra mycket för inredningen.