Att lyxa till det och ta hand om sig själv går bra att göra även hemma. Du kan till exempel ge din hy lite extra kärlek genom att lägga en ansiktsmask. Beställ online för att få ett stort utbud av prisvärda varor direkt hem till dörren. Så fort du fått hem dina varor är det sedan bara att dra igång ditt hemma-spa.

Det finns olika typer av ansiktsmasker. De kan exempelvis vara återfuktande, djuprengörande eller mjukgörande. Eftersom vår hud förändras är det bästa att variera vilken mask du använder.

Varför ska du använda ansiktsmask?

Huden i ansiktet är känslig och också en utsatt del av kroppen. Resten av huden täcker du ofta med kläder medan ansiktet alltid är utsatt för exempelvis sol, vind och partiklar i luften som kan skapa oren hud. Av den anledningen behöver ansiktet oftast lite mer vård än resten av huden.

Använd bra produkter

Du bör vara noggrann med vilka produkter du använder i ansiktet. Exempelvis är det bra att undvika vissa parabener som kan vara hormonstörande. I Sverige finns dock strikta regler om vilka kemikalier som är tillåtna i hudvårdsprodukter, så det finns å andra sidan ingen anledning att vara alltför orolig eller känna att du inte kan lita på produkterna av den anledningen.