Vi har tidigare tipsat om hur och varför du bör vårda dina skor. Men självfallet bör du även ta bra hand om dina fötter också. Om du inte tidigare riktigt sysslat med fotvård i någon betydelsefull utsträckning kommer här några tips du kan få bra användning för.Idag finns det många olika produkter som kan hjälpa dig i din fotvårdsrutin. Precis som med mycket annat inom hudvård gäller det att du hittar produkter som passar dig bäst. För att inte spendera allt för mycket medan du provar dig fram kan det vara smart att börja leta på sajter som BilligMakeup.se.

Rengör alltid först

Innan du börjar göra något annat ska du se till att fötterna är ren. Har du nagellack bör du först se till att ta bort detta. Använd helst en acetonfri nagellackborttagare så torkar du inte ut nageln samtidigt. Blötlägg sedan fötterna i ljummet vatten i cirka en kvart. Lite olja eller fotsalt kan mjuka upp fötterna lite extra om du känner att det behövs.

Skrubba och fila

Lite skrubbkräm kan göra det lättare när du ska fila fötterna och fukten kommer också lättare kunna ta sig djupt in i huden. Torka därefter fötterna ordentligt med en handduk och var noga med att ta mellan tårna också. Allt detta förbereder för ett av de viktigaste stegen i fotvården: att fila fötterna. Och det är just fila du bör göra, inte skära eller hyvla någonstans. Du kan lätt skada underliggande hudlager om du använder någon av dessa metoder. Helst bör du använda antingen en fotfil med metallyta eller en pimpsten att fila med.

Dags för naglarna

Nu är ett bra tillfälle att först klippa och forma naglarna. Se till att alltid klippa rakt och inte för långt ned på sidan. Det kan leda till nageltrång. 1177 har utförlig information om vad du kan göra för att behandla det och när du bör söka vård. Fortsätt sedan nagelbehandlingen med lite polering för att avlägsna missfärgningar och döda hudceller, och sedan lite nagelolja. Avsluta med att fila nageln med den finare sidan av filen.

Smörj in fötterna

Sista steget i denna enkla fotvårdsrutin är en fet, återfuktande kräm som hjälper fötterna att fortsätta vara mjuk och fin. Upprepa denna process regelbundet för att få mjuka och vackra fötter.