Sitter du med biljetten i handen och har bokat en jul eller nyårssemester till varmare breddgrader? Kanske du funderar på packningen och vad som är trendigt, rätt och lätt att packa med i resväskan. Här kommer några måsten att packa ner för att du ska känna dig lite extra trendig och snygg.

bikinis

Stranden

Om vi börjar med stranden. Här kommer du troligtvis att spendera många sköna timmar under resan. För att du ska känna dig extra snygg är det inte fel att investera i en ny bikini. Kollar man på de större webbshopparna som säljer bikinis är det både bandeau och trekantsbikinis som gäller, många i färgsprakande färger. Även färgen vit är extra trendig för i vinter, en färg som gör sig riktigt snygg till en solbrun hud.Till din bikini är det inte fel att ha med sig ett snyggt strandplagg att enkelt dra över bikinin om du ska äta eller dra vidare till någon butik. Här är det långklänningen som fortfarande dominerar. En, eller ett par, långklänningar med i resväskan funkar lika bra på dagen över bikinin med en snygg stråhatt och ett par sandaler, som på kvällen till ett par snygga pums och smycken. En färg som är extra stark på detta plagg är kornblå, eller midnattsblå.

På stan

Ett plagg som passar perfekt de dagar du ska gå på stan, som också tar lite plats i resväskan är långkjolen. Detta plagg har varit väldigt trendigt i sommar och förblir så även under vintern. Ta med dig en neutral långkjol i svart, gärna med hög midja, som du kan matcha med några olika blusar. På överdelen får du gärna ha blusar eller linnen i skira tyger, gärna lite over-size som du stoppar ner i kjolen.

Kyliga kvällar

För att vara extra garderad för kyliga kvällar i solen kan du gärna packa med dig en snygg poncho. Dessa är helt rätt i höst och vinter och passar lika bra till strandklänningen som till långkjolen. Ponchon kommer du också att ha användning för när du kommer hem och ska klä dig för Sveriges kylig vinterklimat.Så en snabb checklista;

  • En, gärna två bikinis att varva mellan
  • Ett par långklänningar att använda så väl på stranden som på stan
  • En långkjol att matcha till dina toppar
  • Ett par olika toppar, linnen och blusar. Gärna i skir over-size modell
  • En stråhatt för solen och ett par solglasögon
  • Ett par klassiska sandaler och ett par höga pumps
  • En poncho för kallare kvällar

För mer inspiration och bilder på snygga plagg kan du kolla in på nyheter24.se. Trevlig resa!