Det finns mängder av skönhetsprodukter och märken på marknaden. Olika produkter passar olika hudtyper. Priserna varierar mycket och det ska passa ens smak och hud. Det finns alltså mycket att ta hänsyn till och man vill inte gärna köpa fel för att senare få problem.

Kräm i olika former

Det finns billiga och dyra hudvårds produkter, och generellt kan man säga att desto billigare en produkt är, desto sämre är den. Billigare produkter innehåller till exempel mer mineraloljor, som kan torka ut huden. Det bästa är att välja produkter som är så naturliga som möjligt, gärna ekologiska. Ekologiska skönhetsprodukter kan man bland annat hitta billigt på nätet genom att använda rabattkoder från till exempel sajten Rabatterat. När man väljer kräm, ska man ta hänsyn till hudtyp, funktion och nyans. När man har kommit så långt, ska man bestämma sig för om man vill ha puder, mousse eller kräm. Här är det vad man trivs med som är lite avgörande.

Hudtyp

Det finns ett enkelt sätt att ta reda på vilken hudtyp man har. Man börjar med att tvätta ansiktet noggrant och låter det torka. Sen känner man efter hur huden känns. Är den stram eller känns den ok. Vänta ytterligare några timmar. Känns huden fortfarande stram, har man torr hy. Känns den fet och har glansiga partier, då har man fet hy. Känns den torr på vissa ställen, men fet på panna, haka och näsa, då har man blandhy. Blandhy är också den hudtyp de flesta av oss har.

Tips på vägen

Det skadar inte att gå in i en skönhetsbutik och titta runt i sortimentet. Var inte rädd för att fråga om de olika produkterna och be dem gärna rekommendera vilka produkter som passar för dig. Det kan även löna sig att gå till en specialist och få rådgivning.