Rätt sko framhäver din personlighet och kompletterar din outfit. Men det är viktigt att känna sig bekväm också eftersom det är just skon som tar oss fram i tillvaron.Höga klackarDet finns flera olika typer av skor och som de flesta redan har upptäckt så är det en klar fördel att välja skor efter tillfälle. Det finns alla möjliga modeller att välja på; höga klackar, låga klackar, ankelhöga skaft, med mera.Förutom att välja sko efter tillfälle så är det även bra att välja sko efter kroppstyp. Vi ser alla olika ut och skor kan både framhäva våra vackra sidor likväl som de bitar som vi inte vill ska hamna i fokus.En sko med hög klack gör att vi automatiskt sträcker på oss, dessutom ser benen längre och smalare ut. Kilklacks skor är ett bra alternativ om man är ovan att gå i högklackat.För de som inte vill se längre ut eller de som har ryggproblem, finns det även ett stort utbud med snygga skor som har låga klackar.

Skomodeller:

  • Stövel: Alla skor som har högt skaft. Innefattar allt från gummistövel till högklackade skinnstövlar. En tuff högklackad stövel tillsammans med lång kappa och kort kjol är ursnyggt.
  • Ankelboots: En stövel med ankelhögt skaft. Både hög och låg klack. Passar bra till jeans.
  • Boots: En elegantare stövel med lite lägre skaft. Men de finns även i lite tuffare och robustare modeller. En snygg vardagssko som ofta är bekväm att gå i.
  • Kängor: Robust sko med kraftig sula som ofta går en liten bit över ankeln. Värmer gott vintertid och de är oftast bra på att ta sig fram på halkigt underlag. Lite klumpiga, passar bäst till vardags.
  • Sandaler: Den är egentligen en sula med spännen på. De fotvänliga varianterna används ofta som inomhussko. Men det finns även många olika modeller med klack som passar till det mesta.
  • Sandaletter: En öppen damsko som är mycket lik sandalen. Men sandaletten är inte en fotvänlig vardagssko utan oftast utformad för att bäras i finare sammanhang. Ger ett nätt intryck.
  • Pumps: Den här skon har inte knäppning eller snörning utan sitter fast på foten genom sin goda passform. De finns med både hög som låg klack och ger oftast ett sofistikerat intryck. Snygga både till jeans, finbyxor och kjol.